Nappaa talteen reseptit kylmille juomille!
Aurinko ja lämpöiset päivät saapuvat - ja tietenkin myös kylmien juomien sesonki! Nappaa talteen suositut reseptimme cold brew -kahville ja jääteelle!
Suosittu cold brew -reseptimme
Ainesosat
80 g kahvia: karkea jauhatus (myllysi karkein asetus /pannujauhatus).
1L raikasta kylmää vettä
Valmistus
1. Lisää kahvi ja vesi astiaan.
2. Sekoita varovasti niin, että kaikki kahvi sekoittuu veden joukkoon.
3. Peitä astia ja anna kahvin uuttua jääkaapissa 12-16 tuntia.
4. Suodata kahvi toiseen astiaan siivilällä, suodatinpaperilla tai kangassuodattimella. Me suodattamme kahvin kahdesti: ensin puuvillasuodattimella ja tämän jälkeen toisen kerran Chemex-paperisuodatinpaperin läpi. Näin makuprofiili ja suutuntuma on todella kirkas. Jos pidät voimakkaammasta suuntuntumasta, riittää kertalleen suodatus.
5. Col brew -kahvi on valmis nautittavaksi! Valmis kahvijuoma säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa n. 1 viikon.
Vinkkejä: Suosittelemme käyttämään vaaleapaahtoista kahvia, jossa on hedelmäisempiä vivahteita kuumiin kevät- ja kesäpäiviin! Tällä hetkellä ehdoton suosikkimme on Ethiopia Alemayehu Natural. Haluatko juoda kahvia kellon ympäri? Kokeile kofeiinitonta Vanilla De Cafia!
Teetaikureiden jääteeresepti
Ainesosat
- 20g Lime Ginger Luomuteetä
- 1,5 l kylmää vettä
- 8cl Minttu -siirappia (esim. Simply Mintusiirappi)
Valmistus
1. Sekoita tee ja vesi kannussa
2. Anna uuttua huoneenlämmössä n. 3 tuntia.
3. Käytä suodatukseen puuvillakangasta tms.
4. Lisää minttusiirappi ja sekoita. Voidaan säilyttää jääkaapissa 5 päivää.
Reseptit on laatinut myymäläpäällikkö & kahvi- ja teekouluttaja Niina Varjoranta.